Brenning Data Private pages:  Stories:  
Varför blev vår Volvo kvar i Frankrike?
     
eller
Hur dålig tajming har Trygg Hansa egentligen?

 Home
 Bridge software
 Tailor-made software
 Reference material
 Private pages
    Ligan (S:t Erik)
    Korpen (volleyboll)
    Huvet
    Signerat Auby
    Limericks
    Poems
    Questions
    Quotes
    Stories
    The gallery

Tomas Brenning
tomas@brenning.se
Tel:     +46 171 47 50 37
Fax:     ---
Mobile: +46 70 742 77 42

Veckholms-Åkerby 2
SE-745 99  Enköping
Sweden

Alternate e-mail address:
tomas.brenning@gmail.com

Tomas Brenning, 2012-06-20
  1. Inledning
  2. E-mail till Mamma (*)
  3. Bild av franska jultomten
  4. Nya bud och snabb hemresa
  5. Brev till Volvia
  6. Trygg Hansa-tajming

<<   >>

1. Inledning

För drygt ett år sedan dog katten Börje.

Vi begravde honom under en blomma i skogen (exempel på annan blomma), knäckte en flaska vin, och satt och skålade samt planerade vår kommande bilsemester i Frankrike nu när vi plötsligt inte var lika bundna som tidigare.

Planerna ledde till att vi i maj och juni 2012 åkte bil till Danmark och Hamburg, biltåg genom Europa till norra Italien, och sedan vidare till La Spezia och Lerici i Italien, sedan till Èze på Rivieran, Uzer i bergen i Ardèche, Annecy i närheten av Schweiz, CERN i Schweiz för att titta på partikelacceleratorn, och till sist Briare söder om Paris.

Granska kartbilden från Briare. Om ni känner er lite förvirrade så är det med rätta. Det går nämligen en kanal över floden! Superhäftigt! Mindre häftigt under kriget, men det är en helt annan historia.

Efter ett par veckor på vägen, och en smärre incident som skulle komma att ändra våra planer, kände jag mig föranledd att skicka ett litet e-mail-vykort till Mamma.

Orsaken till valet av La Spezia var att det är platsen där min morfar 1940 "hoppade" med huvudet före ned i en torrdocka. Han hade visst festat sent en natt. Det gjorde att Mormor omgående åkte ned genom ett av krig brinnande Europa och hämtade hem honom efter en längre konvalescens.

Svenska flottans 1940-resa till och från La Spezia går att läsa om här och där på internet eller genom att låna boken av mig. Det är i och för sig också en helt annan historia.

Morfars roll var naturligtvis ytterst perifer eftersom han till skillnad från övriga åkte tåg hem till Sverige via Berlin där han och Mormor var tvungna att stanna ett tag då det inte gick några båtar till Sverige. "Inga problem, ni kan stanna här.", sa berlinarna. "Kriget är snart över."

<<   >>

(*) För dem av er som tycker att hela historien låter alltför otrolig vill jag referera till att det faktiskt är en kopia av ett mail till min mamma, och mammor ljuger man ju inte för.